Homepage » Eerste elftal » Ajax bevestigt: Blind officieel benoemd tot RvC-lid (update)

Ajax bevestigt: Blind officieel benoemd tot RvC-lid (update)

( 0 reacties)
Ajax bevestigt: Blind officieel benoemd tot RvC-lid (update)

Danny Blind keert terug bij Ajax en zal als lid van de raad van commissarissen gaan functioneren. In het Algemeen Dagblad reageert hij op zijn terugkeer. 

''Als ik elke dag op zou staan in de hoop dat clubs mij zouden bellen, was ik natuurlijk niet aan deze functie begonnen. Er zijn clubs geweest die mij hebben benaderd, maar daar ben ik niet op in gegaan. Ik ga niet voor niets aan deze functie beginnen. Al is er wel één uitzondering. Bij Ajax heb ik tijdens de gesprekken open kaart gespeeld. Mocht Louis van Gaal nog bondscoach worden van een land, ga ik waarschijnlijk met hem mee als assistent. Als dat land mij ook aanstaat natuurlijk'', begint Blind.

Ook moest hij enkele jaren geleden vertrekken door de Cruijff-revolutie. ''De afgelopen jaren ben ik, onder meer als bondscoach, vaak bij Ajax geweest zonder enig gevoel van wrok. Ik zie op dat vlak dus ook geen problemen om deze functie uit te oefenen. Andersom wilde ik ook heel duidelijk weten: zit er bij de bestuursraad en de directie geen negatief sentiment richting mij? Dat is niet het geval'', is hij duidelijk.

''Ik proef wel eens dat die vele functies bij Ajax (jeugdtrainer, hoofdtrainer, assistent-trainer, hoofd opleidingen, technisch directeur, red.) als iets negatiefs worden uitgelegd. Zo kijk ik daar zelf niet naar. Wie kan nu zeggen dat hij al die functies heeft mogen uitvoeren? Ik ben 56 jaar en daarvan heb ik 26 jaar bij Ajax gewerkt. Daarom vind ik het vooral mooi om weer iets voor de club te gaan doen. Niet in de schijnwerpers, maar op de achtergrond in een adviserende en controlerende rol.''

Update: Danny Blind is vandaag tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders officieel benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen, zo laat Ajax weten. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!