BREAKING | AZ en PSV volgen Ajax en willen streep onder seizoen Forse kritiek op Overmars: ''Dat hoor ik hem echter niet zeggen'' ''Uitspraken Overmars leidde wel tot irritatie bij andere clubs'' Derksen: ''Ajax Champions League in en inkomsten verdelen met AZ'' 'Eredivisie-aanvoerders verzetten zich tegen besluit van KNVB'

Tagliafico openbaart: ''Ajax was niet de eerste Nederlandse club met belangstelling voor mij''

0
Tagliafico openbaart: ''Ajax was niet de eerste Nederlandse club met belangstelling voor mij''

Nicolas Tagliafico heeft zich in korte tijd gemanifesteerd als een sterkhouder in de verdediging van Ajax. De Argentijns international kwam in de winter over van Independiente. In gesprek met Voetbal International vertelt hij hoe die transfer tot stand kwam.

"Nadat ik in augustus voor het eerst hoorde van de concrete belangstelling, ben ik me er ook iets meer in gaan verdiepen", vertelt Tagliafico, die bij een Argentijnse oud-Ajacied om advies vroeg. "Dario Cvitanich was heel positief, en kon een goed beeld schetsen. Dat maakte me enthousiast."

De Amsterdammers waren overigens niet de enige Nederlandse club in de race om de handtekening van Tagliafico. "Opvallend genoeg was Ajax niet de eerste Nederlandse club waar ik informatie over opzocht. Afgelopen juni kwam bij mij het bericht binnen dat Feyenoord belangstelling had", openbaart de Argentijn.

"Daarnaast zou ook PSV voor me op de tribune hebben gezeten. Er was dus al wel een link met Nederland, hoewel ik vanuit Feyenoord en PSV daarna nooit echt iets concreets heb vernomen. En dat er scouts uit Europa en Nederland op de tribune zitten, is niet zo bijzonder. Dat gebeurt bij elke wedstrijd in de hoogste divisie van Argentinië."

De keuze van Tagliafico viel uiteindelijk op Ajax. "Vanaf augustus was het vizier daarop gericht en in het najaar werd het steeds concreter. Het was een weloverwogen besluit om naar Amsterdam te gaan. De stap naar Ajax moest de volgende impuls in mijn carrière zijn."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›