Van der Sar is duidelijk: ''Erik blijft trainer en ik directeur''

0
Van der Sar is duidelijk: ''Erik blijft trainer en ik directeur''

Algemeen directeur Edwin van der Sar staat onder grote druk bij Ajax nadat de club er voor het vierde opeenvolgende seizoen niet in is geslaagd om de landstitel binnen te slepen. Van der Sar blijft echter aan. Trainer Erik ten Hag, die pas een paar maanden in dienst is bij Ajax, blijft ook.

"Erik blijft trainer en ik directeur", aldus een duidelijke Van der Sar tegen de NOS. Van der Sar baalt wel van de huidige situatie. "Het is zeker pijnlijk. Het zijn rotte periodes. Goede spelers vormen niet altijd een winnend team."

Afgelopen zondag werd de titel verspeeld bij PSV. Bij terugkomst in Amsterdam werd de spelersbus opgewacht door boze supporters, die het vertrek van Van der Sar eisten. Hij is onder meer verantwoordelijk voor het ontslag van Marcel Keizer, Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman en Van der Sar stond achter het aanstellen van Ten Hag als nieuwe trainer.

"Op dit moment hebben we met Erik ten Hag niet de aansluiting naar PSV gevonden waarop we hoopten. We hebben tot nu toe onvoldoende ontwikkeling gezien op het veld", vervolgde Van der Sar. Ten Hag hoeft niet voor zijn toekomst te vrezen. "We hangen de toekomst van een trainer niet op aan wel of geen kampioenschap. We willen progressie zien en met elkaar werken aan de speelstijl en het succes."

Van der Sar hoopt dat het snel weer enigszins rustiger wordt. "We hebben eind december de derde trainer in veertien maanden aangesteld. Dat is rijkelijk veel voor een club als Ajax. Stabiliteit en rust zouden je vooruit moeten brengen", aldus Van der Sar, die de hand ook in eigen boezem steekt. "Op sommige vlakken had ik daadkrachtiger kunnen zijn. Dat moet verbeteren. Maar door schade en schande wordt men wijs."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 9 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›