Homepage » Eerste elftal » Tete volgt transferperikelen bij Ajax: ''Matthijs en Justin zijn nog jonge gasten''

Tete volgt transferperikelen bij Ajax: ''Matthijs en Justin zijn nog jonge gasten''

( 0 reacties)
Tete volgt transferperikelen bij Ajax: ''Matthijs en Justin zijn nog jonge gasten''

Matthijs de Ligt en Justin Kluivert worden de laatste tijd gelinkt aan een transfer. Kenny Tete volgt de transferperikelen rondom zijn oud-teamgenoten op de voet.

De grote vraag is of deze twee jonge Ajax-talenten al toe zijn aan een stap hogerop. "Mensen vroegen mij dat soort dingen ook toen ik wegging", aldus Tete, die zelf op zijn 20 jaar vertrok uit Amsterdam. "Maar wat is nou het juiste moment om te gaan? Ik durf dat niet te zeggen. Je ziet jongens soms een transfer maken omdat ze zogenaamd zijn uitgeleerd in de Eredivisie. Vervolgens spelen ze in het buitenland helemaal niet. En soms zie je ook jongens vertrekken, waarvan je denkt: jij speelde niet eens vaak in de Eredivisie. En die pakken daarna wél door. Daarom is zoiets heel moeilijk te zeggen", zegt de rechtsback van Olympique Lyon.

"Het belangrijkste is gewoon dat die jongens aan spelen toekomen en zich kunnen blijven ontwikkelen. Ajax is daarvoor een hele mooie club en Matthijs en Justin zijn nog jonge gasten. Maar ze moeten hierin hun eigen gevoel volgen. Ik ben wel benieuwd waar ze uit kunnen kiezen en vooral wát ze uiteindelijk kiezen. Ik blijf het volgen", besluit Tete.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 31 maart 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›