Homepage » Eerste elftal » Twijfels over Kluivert: ''De vraag is of hij klaar is voor de Serie A''

Twijfels over Kluivert: ''De vraag is of hij klaar is voor de Serie A''

( 0 reacties)
Ziggo Alles-in-1 Voordeelpakket €39,95 p.m.
Twijfels over Kluivert: ''De vraag is of hij klaar is voor de Serie A''

David Endt zal de verrichtingen van Justin Kluivert bij AS Roma op de voet gaan volgen. De oud-teammanager van Ajax, die veel talent ziet bij de jongeling, zag de overstap naar de Romeinen echter allerminst aankomen.

"Ik vind het een zeer opmerkelijke transfer en had het niet verwacht", begint Endt in gesprek met FOX Sports. "Ik had niet gedacht dat AS Roma zover over de grens zou kijken. Ze hebben een technisch directeur, Monchi, die van Sevilla komt. Hij heeft daar uitstekend werk verricht de afgelopen zeven jaar."

"Hij gaat dat nu bij Roma opnieuw doen en heeft als doel om Roma te verjongen", legt Endt uit. "Dan zie je een speler als Justin Kluivert, waarvan de klasse en begaafdheid onmiskenbaar aanwezig is. De vraag is of hij klaar is voor de Serie A."

Of Kluivert in Rome zal slagen? "Het is een zelfbewuste jongeman. Dat was zijn vader ook. Die ging al heel jong weg bij Ajax. In 1995 drukte hij zijn stempel. Twee jaar later was hij weg. Hij ging naar AC Milan en van Milan naar FC Barcelona. Het zit een beetje in de familie om eigenzinnig te zijn in de keuzes. Er zit een sterk willend karakter achter. Het kan zomaar goed zijn."

"Het zal niet even makkelijk voor hem zijn, maar het is des Kluiverts om niet altijd de makkelijkste weg naar de top te zoeken", vervolgt Endt. "Hij kán voetballen, dat is de basis. Wat daarna gebeurt, we gaan het zien."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!