Tagliafico en Argentinië gedeclasseerd door Kroatië; uitschakeling dreigt

0
Tagliafico en Argentinië gedeclasseerd door Kroatië; uitschakeling dreigt

Argentinië en Ajax-linksback Nicolás Tagliafico moeten vrezen voor een vroege uitschakeling op het WK. Kroatië troefde Argentinië donderdagavond op alle punten af en won met liefst 0-3. Tagliafico speelde de gehele wedstrijd mee. Door de nederlaag dreigt Argentinië de groepsfase niet te overleven.

Afgelopen zaterdag speelde Argentinië al teleurstellend met 1-1 gelijk tegen IJsland en donderdag deed de ploeg er een schepje bovenop. Argentinië oogde defensief kwetsbaar en Kroatië ging er daardoor vanaf de beginfase vol voor. Al snel kregen Mario Mandzukic (kopbal) en Antea Rebic goede kansen. Daarna kon de niet zichtbare Lionel Messi net niet bij een bal om te kunnen scoren en Enzo Pérez schoot even later een bal voor vrijwel een leeg doel naast. De bal werd nog wel door Domagoj Vida getoucheerd. De ruststand was 0-0.

In de tweede helft declasseerde Kroatië Argentinië volledig. Na 53 minuten scoorde Rebic de 0-1 nadat doelman Willy Caballero blunderde. Daarna probeerde Argentinië het nog wel, maar Kroatië maakte het uiteindelijk af. Tien minuten voor tijd scoorde Luka Modric de 0-2 en daarna schoot Ivan Rakitic ook nog op de lat. Uiteindelijk maakte Rakitic er nog 0-3 van via een prima schot

Door de nederlaag dreigt uitschakeling voor Argentinië. De verliezend finalist van vier jaar geleden heeft nu één punt uit twee duels en staat laatste. Kroatië gaat aan kop met zes punten uit twee duels en is al door. Het lot van Argentinië ligt nu in handen van IJsland en Nigeria. Die landen spelen vrijdag tegen elkaar. IJsland heeft één punt uit één duel en Nigeria nul uit één duel.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 9 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›