Homepage » Eerste elftal » 'Lastige jongen' Labyad: ''Jongens van buitenaf verdienden vijf keer meer dan ik''

'Lastige jongen' Labyad: ''Jongens van buitenaf verdienden vijf keer meer dan ik''

( 0 reacties)
'Lastige jongen' Labyad: ''Jongens van buitenaf verdienden vijf keer meer dan ik''

Zakaria Labyad probeert het nog maar eens uit de wereld te helpen: zijn voormalig stempel als 'lastige jongen'. Dat vertelt de kersverse Ajacied in gesprek met Voetbal International.

"Ik hoor het eens in de zo veel tijd voorbijkomen, dat ik een probleemkind zou zijn. Volgens mij kun je elke trainer bellen onder wie ik heb gespeeld. Ik heb nooit met trainers of andere stafleden ruzie gehad. En volgens mij is er ook nooit te klagen geweest over mijn inzet of gedrag", zegt Labyad.

Het predicaat ontstond toen hij vertrok bij PSV, waar club en speler het niet eens werden over een nieuwe verbintenis. "Jongens van buitenaf die wekelijks op de bank zaten, verdienden vier of vijf keer meer dan ik. We kwamen er niet uit en toen ben ik transfervrij vertrokken", vervolgt hij.

Labyad baalt dat het destijds zo moest lopen. "Ik kon me voorstellen dat ze het niet leuk vonden bij PSV. Het zorgde voor een vervelend einde van een mooie tijd in Eindhoven. Ik was ook plotseling die lastige jongen." 

De Ajax-fans hoeven zich volgens Labyad dan ook nergens zorgen om te maken komend seizoen. "Het leven om het voetbal heen is voor mij ook rustiger geworden. Ik ben vorig jaar getrouwd, heb veel steun van mijn vrouw en vind het fijn om thuis te zijn. Dat zorgt ook voor rust", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!