Homepage » Eerste elftal » Jonge Ajax-verdediger (18) klopt op de deur: ''Wil dit seizoen een basisplek veroveren''

Jonge Ajax-verdediger (18) klopt op de deur: ''Wil dit seizoen een basisplek veroveren''

( 0 reacties)
Jonge Ajax-verdediger (18) klopt op de deur: ''Wil dit seizoen een basisplek veroveren''

Mitchel Bakker maakt indruk op trainingskamp bij Ajax. De jonge verdediger, die twee weken geleden zijn 18e verjaardag vierde, is tevreden over de voorbereiding tot dusver.

"Het gaat prima. Ik speel veel met het eerste en ben ook mee op trainingskamp", zegt hij tegenover Voetbal Inside. Bakker hoopt dit seizoen een basisplek te veroveren. "Ik wil de eerste back worden, maar Nico (Tagliafico, red.) is er natuurlijk ook. Ik ga gewoon mijn best doen, dan zien we vanzelf."

Bakker moet nog altijd wachten op zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Ajax. Afgelopen seizoen zat de Ajax-belofte al een aantal keer bij de wedstrijdselectie, maar tot een invalbeurt kwam het nog niet. "Ik wou er natuurlijk wel inkomen, maar ik moest nog even wachten. Het is niet anders. Dit seizoen wil ik gewoon mijn debuut maken. We zullen zien of dat lukt."

Danny Bakker is de zoon van vader Edwin, die in het verleden ook profvoetballer was en in de jaren tachtig twee seizoenen onder contract stond bij Ajax. "Hij is wel heel belangrijk voor mij. Ik praat veel met hem over vroeger, maar ook over nu. Dat ga ik ook zo houden", vertelt Bakker junior, die voor het komende seizoen één specifiek doel heeft gesteld. "Ik wil een basisplek hebben veroverd. Het zal niet makkelijk worden, maar ik ga er wel voor."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!