Van der Meyde zet vraagtekens bij komst Blind: ''Ik heb er niet zo'n goed gevoel bij''

0
Van der Meyde zet vraagtekens bij komst Blind: ''Ik heb er niet zo'n goed gevoel bij''

Andy van der Meijde heeft zijn twijfels bij de terugkeer van Daley Blind naar Ajax. Vooral het hoge transferbedrag - naar verluidt zo'n twintig miljoen - doet bij de oud-Ajacied de wenkbrauwen fronsen. 

"Het is toch te gek voor woorden eigenlijk? Waarom moeten wij daar zoveel geld voor betalen?'", uit Van der Meijde zijn verbazing in gesprek met Ajax Showtime. De 38-jarige ex-prof vindt het bovendien moeilijk te begrijpen dat Blind kiest voor een terugkeer. "Misschien dat hij net als zijn vader wil worden? De nieuwe Mister Ajax. Haha!", lacht Van der Meyde, die vermoedt dat zijn vader Danny Blind een grote rol heeft gespeeld in de transfer. "Papa is toch ook deels zijn zakenwaarnemer? Papa heeft denk ik wel invloed. Pakt Danny gelijk ook wat salaris en tekengeld."

'Tuurlijk, Daley kan heel goed voetballen", vervolgt Van der Meyde. "Anders verdien je geen transfer naar Manchester United. Daley is ook een echte Ajacied, dat weet ik wel. Maar ik vind het veel geld. Gaat hij als verdediger zoveel extra brengen? Het is gewoon niet des Ajax, een eigen jeugdspeler terugkopen", vindt Van der Meyde, die de plek in de verdediging liever door een jeugdspeler opgevuld zag worden. "Ik kan er niet bij dat we hier zelf geen oplossing voor hebben. Ajax is altijd goed geweest in de scouting, in de jeugdopleiding. Kennelijk is onze jeugdopleiding niet meer wat het was."

Toch kan Van der Meyde ook wel veel sympathie opbrengen voor Daley Blind. "Het is altijd mooi als spelers terugkomen. Clubliefde is prachtig. Daley wil lekker terug naar Amsterdam. Misschien had hij een beetje heimwee. Uiteindelijk is het een goede keuze van hem. Ik gun hem ook het beste, dat hij veel speelt en belangrijk wordt voor Ajax. Maar ik heb daar mijn twijfels over. Ik heb er niet zo'n goed gevoel bij."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›