Ajax lijkt klaar te zijn met ACT: ''Er zijn inmiddels ook serieuze twijfels''

( 0 reacties)
Ajax lijkt klaar te zijn met ACT: ''Er zijn inmiddels ook serieuze twijfels''

Ajax denkt erover na om de samenwerking met de Zuid-Afrikaanse zusterclub Ajax Cape Town stop te zetten. Ajax Cape Town is gedegradeerd naar het tweede niveau van Zuid-Afrika en Ajax is niet te spreken over hoe Ajax Cape Town hierover gecommuniceerd heeft. Dit heeft de directeur van de Zuid-Afrikaanse club, Ari Efstathiou, laten weten.

De degradatie van ACT werd eerder deze maand nog wel teruggedraaid door de rechter, maar vrijdag werd bekend dat de club alsnog definitief is gedegradeerd. Na een langdurig gevecht, met arbitragezaken en veel rechtszaken, was er met het oog op de competitiestart geen ruimte meer om in beroep te gaan.

In de strijd tegen degradatie had Ajax Cape Town enkele maanden geleden met Tendai Ndoro een niet speelgerechtigde speler zou hebben opgesteld. Daarvoor kreeg het punten in mindering en dat leidde uiteindelijk tot degradatie. De kwestie speelt nu al ruim 2,5 maand en Ajax is er klaar mee.

"Ajax begrijpt niet waarom dit zo lang heeft moeten duren", aldus Efstathiou in gesprek met IOL. "Ze snappen niet dat de definitieve beslissing zó lang is uitgesteld. Vanzelfsprekend zijn ze teleurgesteld over alle gebeurtenissen. Ze steunen ons nu nog wel, maar ik moet eerlijk zeggen dat er inmiddels ook serieuze twijfels zijn."

Ajax twijfelt nu over het voortzetten van de samenwerking. De club heeft overigens 51 procent van de aandelen van Ajax Cape Town in handen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!