''Ten Hag speelt wel met vuur en niemand zag dit aankomen''

0
''Ten Hag speelt wel met vuur en niemand zag dit aankomen''

Trainer Erik ten Hag heeft woensdagavond voor een verrassing gezorgd door Donny van de Beek te slachtofferen voor de returnwedstrijd tegen Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League. De plek wordt opgevuld door Dusan Tadic en dat hij een basisplek heeft is niet zo verrassend, maar dat Van de Beek het slachtoffer is wel, aldus clubwatcher Freek Jansen van Voetbal International.

"Aan de ene kant zat de basisplek van Tadic er natuurlijk wel aan te komen, dat is geen verrassing. Maar dat het ten koste gaat van Donny van de Beek is heel verrassend te noemen en dat is ook wel zo opgevat binnen de selectie. Bij Van de Beek zelf ook. Niemand zag dit aankomen”, vertelt Jansen.

Jansen weet echter dat Ten Hag uit veel spelers kan kiezen op het middenveld. "De concurrentiestrijd is moordend, zo eerlijk moet je zijn. Zeker met deze groep. Veel spelers zijn niet weggegaan en er zijn de nodige spelers aangetrokken, zoals Labyad die op de bank zit. Dus het is dringen geblazen, maar als je dit van te voren voorspelde, dan had niemand je geloofd. Iedereen dacht van Tadic komt erbij en dat zal dan ten koste gaan van Lasse Schöne of Carel Eiting. Ten Hag kiest echter voor de weg met de nodige weerstand”, vervolgt Jansen.

Volgens Jansen speelt Ten Hag een ‘gevaarlijk spel’ door Van de Beek te passeren. “Het is zeer verrassend te noemen, want Van de Beek is al langere tijd één van de sterkhouders van Ajax. Ten Hag speelt wel met vuur. Het is heel opportunistisch om te denken om na één wisselbeurt te denken dat Van de Beek per se weg wil, maar het geeft wel aan hoe Ten Hag denkt”, zegt Jansen verder.

“Veel mensen hadden verwacht dat Van de Beek meer krediet zou hebben gehad, maar dat is dus niet zo. Je moet gewoon presteren de ene week, wil je de andere week recht hebben op speelminuten”, aldus Jansen. Ajax verdedigt woensdagavond in Oostenrijk een 2-0 voorsprong uit de heenwedstrijd.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 31 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›