Ten Hag legt uit: ''Ik wilde per se twee vleugelspitsen opstellen''

0
Ten Hag legt uit: ''Ik wilde per se twee vleugelspitsen opstellen''

Trainer Erik ten Hag verraste velen door Donny van de Beek uit de basis te halen voor de return tegen Sturm Graz en vlak voor aanvang van de wedstrijd legde hij uit waarom. Ten Hag passeerde Van de Beek ten faveure van Dusan Tadic en Ten Hag heeft dat gedaan omdat hij wil dat Ajax ‘flexibel’ kan zijn.

"Ik wilde per se twee vleugelspitsen opstellen om de tegenstander daar pijn te doen. Tadic kan op de vleugels en op 10 spelen, waardoor we een overtal kunnen creëren op het middenveld", zei Ten Hag voor de wedstrijd, die om 20:30 uur begon, in gesprek met Ziggo Sport.

Dat Tadic in de basis staat komt niet omdat hij vorige weke goed inviel in de heenwedstrijd, die met 2-0 werd gewonnen. "Tadic en Daley Blind zijn sterkhouders en die moeten we langzaam integreren. Daley is nog wat verder weg, want hij heeft weinig gespeeld dit kalenderjaar en heeft een lange vakantie gehad. Maar zo langzamerhand is hij ook klaar om te gaan spelen", aldus Ten Hag.

Als Ajax erin slaagt om Sturm Graz uit te schakelen, dan treft het in de derde voorronde van de Champions League Standard Luik.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 31 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›