Van der Sar over Ajax Cape Town: ''Een teleurstellende gang van zaken''

0
Van der Sar over Ajax Cape Town: ''Een teleurstellende gang van zaken''

Ajax zou niet van plan zijn om de samenwerking met Ajax Cape Town te verbreken, zo heeft algemeen directeur Edwin van der Sar gezegd in Ajax Life. Ajax Cape Town degradeerde enkele maanden geleden en Ajax zou niet te spreken zijn over de communicatie van de Zuid-Afrikaanse club.

Ari Efstathiou, de directeur van Ajax Cape Town, zei enkele weken terug dat Ajax twijfels had over het voortzetten van de samenwerking. Volgens Van der Sar is dat niet zo. "Door de degradatie zullen we de komende maanden nog meer dan voorheen de ontwikkelingen volgen", zei Van der Sar in Ajax Life.

“Het is een teleurstellende gang van zaken natuurlijk. Daar denken we in Amsterdam net zo over als in Kaapstad”, vervolgde Van der Sar, die daarmee doelde op de lange periode van onzekerheid. Ajax Cape Town had vorig seizoen met Tendai Ndoro een niet speelgerechtigde speler opgesteld. ACT kreeg daarvoor punten in mindering en dat leidde tot degradatie. De rechtszaken namen vervolgens 2,5 maand in beslag.

Van der Sar weet wat Ajax en Ajax Cape Town nu moeten doen. “Het is nu zaak dat we met elkaar alle zeilen bijzetten om te zorgen dat ze meteen weer promoveren. Dat is goed voor de hele club, maar zeker ook voor de ontwikkeling van de talenten. Gezien de kwaliteit van de selectie en het budget waar Ajax Cape Town mee werkt, is dat ook een reële doelstelling”, aldus Van der Sar.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 9 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›