FC Groningen-directeur Nijland hoopt: ''Ik denk dat we gewoon spelen''

( 0 reacties)
FC Groningen-directeur Nijland hoopt: ''Ik denk dat we gewoon spelen''

Het is nog maar de vraag of de competitiewedstrijd tussen Ajax en FC Groningen kan plaatsvinden. Door politiestakingen komen aankomend weekend meerdere Eredivisie-wedstrijden in gevaar.

Algemeen directeur van FC Groningen, Hans Nijland, geeft aan contact te hebben gehad met Edwin van der Sar, zijn collega bij Ajax. "We verwachten voor donderdag geen duidelijkheid", aldus Nijland tegenover het Dagblad van het Noorden. "Ik denk dat we gewoon spelen, al moet ik het antwoord schuldig blijven op de vraag waarop dat gebaseerd is."

Wedstrijden als Ajax - FC Groningen en AZ - Feyenoord lijken de grootste twijfelgevallen. ''In het geval van Feyenoord komen er altijd enorm veel uitsupporters mee. En bij Ajax lopen er 45.000 tot 50.000 man in en rond het stadion. Politie-inzet is zeker in die gevallen noodzakelijk.''

Ook de nieuwe burgemeester speelt een belangrijke rol in de beslissing. "Met Femke Halsema is er ook een nieuwe burgemeester in Amsterdam", vervolgt Nijland. "Ik heb geen flauw idee hoe zij erin staat. Wij hebben er in elk geval geen enkele invloed op."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›