''Spelers als De Jong en De Ligt schieten in één keer door naar Oranje''

0
''Spelers als De Jong en De Ligt schieten in één keer door naar Oranje''

Jong Oranje kan het EK waarschijnlijk uit het hoofd zetten. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi verloor zonder Ajacieden van Jong Schotland, na het eerdere gelijkspel tegen Jong Engeland.

"We zijn bij de KNVB heel erg teleurgesteld dat Jong Oranje zich niet heeft geplaatst voor het EK", zegt directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma in het Algemeen Dagblad. "We willen de lat namelijk zo hoog mogelijk leggen en daar hoort presteren op een eindtoernooi bij. Ook voor ons is continuïteit in de trainersstaf belangrijk. Daarom hebben we ook met Erwin van de Looi een lang traject uitgestippeld. De prestatie van dinsdagavond heeft daar geen invloed op."

"Het klopt dat Jong Oranje vergelijkbaar is met een beloftenteam van een club", vervolgt Hoogma, die weet dat niet alle grote talenten voor Jong Oranje uitkomen. "Spelers als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt schieten in één keer door naar Oranje. Dat gaan we niet tegenhouden. Daardoor komt Jong Oranje op het tweede plan. Maar het verleden heeft uitgewezen dat daar ook succes mee gehaald kan worden." Carel Eiting was de enige Ajacied in de selectie, maar kwam dinsdag niet in actie.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›