Voormalig ploeggenoot De Jong: ''Het gaat bij hem het ene oor in en het andere oor uit''

( 0 reacties)
Voormalig ploeggenoot De Jong: ''Het gaat bij hem het ene oor in en het andere oor uit''

Kees van Buuren speelt dit seizoen bij USV Hercules, maar speelde bij Willem II samen met Frenkie de Jong. De 32-jarige routinier had geen hoge verwachtingen toen hij in Tilburg met de Ajax-revelatie speelde.

"Ik heb met hem gespeeld bij Willem ll en tegen hem toen hij bij Jong Ajax zat. Bij ons mocht hij een paar keer meetrainen. We keken elkaar een beetje aan: 'het is een jong ventje van zestien jaar. Laat hem de bal maar krijgen, dan gaan we even vol drukzetten'. Dat hebben we twee, drie keer geprobeerd, maar toen was hij al zo goed met de bal. Hij trainde een paar keer in de week met ons mee. Voor de rest niet, want hij was nog B-junior", begint Van Buuren in gesprek met FC Afkicken.

Ondanks dat iedereen zag dat hij 'ontiegelijk' goed kon voetballen, zag je vaak dat Streppel boos was op de jonge relevatie. "We hadden Streppel als trainer. Die wilde passie en werken zien, gas geven.. Als Frenkie niet deed wat er gedaan moest worden, begon hij tegen hem te schreeuwen. Het gaat bij hem het ene oor in en het andere oor uit. Het interesseert hem helemaal niets."

Van Buuren onderschatte De Jong in het begin, maar veranderde snel van mening. "Ik voelde wel dat hij écht heel goed was. Je hebt in de jeugd wel vaker goede spelers, maar die gaan dan de verkeerde kant op. Door de verkeerde omgeving of de verkeerde vrienden. Ik wist niet hoe zijn omgeving was, maar ik kwam hem tegen bij Jong Ajax, toen was hij nóg beter geworden. Ik dacht: dat zit wel goed", zegt de voormalig ploeggenoot van De Jong.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›