Kritiek op Eredivisie-voorstel: ''Die jongen zit alleen maar op de bank bij Ajax 1''

( 0 reacties)
Kritiek op Eredivisie-voorstel: ''Die jongen zit alleen maar op de bank bij Ajax 1''

Het voorstel van Ajax, Feyenoord en PSV om de Eredivisie in te krimpen naar zestien clubs heeft veel stof doen opwaaien. Sparta-directeur Henk van Stee is het dan ook niet eens met het idee.

''Ik vind juist dat de eredivisie uitgebreid moet worden van achttien naar twintig clubs. Daar wordt de competitie alleen maar amusanter van. De topclubs stellen dat spelers weerbaarder moeten worden. Nou, ik denk dat dit uitstekend kan met uitbreiding van de eredivisie'', begint hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

Als voorbeeld van een verbetering noemt hij Perr Schuurs. ''Die jongen zit nu alleen maar op de bank bij Ajax 1. Als je de eredivisie uitbreidt naar twintig clubs, kan zo'n jongen namens Ajax 1 zijn wedstrijden spelen tegen pakweg FC Emmen, Fortuna en de andere clubs uit het rechterrijtje.''

''De selecties van de topclubs zijn immers dermate breed dat ze spelers genoeg hebben om keuzes te maken wie speelt in de eredivisietopduels, de Europese wedstrijden en de ontmoetingen met de op papier mindere clubs. Schuurs wordt weerbaarder tegen clubs uit de onderkant van de eredivisie, dan namens Jong Ajax tegen clubs uit de eerste divisie. En zo lopen er bij de topclubs zoveel spelers rond als Schuurs'', besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!