''Frenkie de Jong? Als je op de bank zit, kun je in mijn ogen ook spelen''

( 0 reacties)
''Frenkie de Jong? Als je op de bank zit, kun je in mijn ogen ook spelen''

Ronald Koeman is niet van plan om zaterdagavond spelers te sparen in de wedstrijd tegen Duitsland. De bondscoach zwicht niet voor clubbelangen en gaat niet in op de wens van Ajax-tariner Erik ten Hag om spelers te ontlasten vanwege het drukke programma.

"Ik begrijp natuurlijk hoe de clubtrainers erin staan. Ik ben dat zelf ook jarenlang geweest", zegt Koeman in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Erik ten Hag heeft me bijvoorbeeld gevraagd rekening te houden met de belasting van internationals van Ajax."

"We zullen uiteraard kijken hoe jongens erbij lopen deze week", vervolgt de bondscoach. "Maar zeker tegen Duitsland ga ik niemand sparen. Frenkie de Jong? Die zat zondag bij Ajax - AZ op de bank. En als je op de bank zit, kun je in mijn ogen ook spelen."

Volgens Koeman is het juist een goede zaak als er veel Ajacieden geselecteerd worden. "Hoe meer spelers international worden, hoe beter, dacht ik als clubcoach altijd", meent hij. "Want dat draagt ook weer bij aan hun ontwikkeling. En ja, in het begin zat ik nog wel zenuwachtig voor de tv, hopend dat ze niet geblesseerd zouden raken. Maar daar ben ik snel mee gestopt. Je hebt er toch geen invloed op."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›