Ajax-trainer Ten Hag geeft uitleg: ''Dat besef moet bij elke speler leven''

( 0 reacties)
Ajax-trainer Ten Hag geeft uitleg: ''Dat besef moet bij elke speler leven''

Erik ten Hag heeft dit seizoen met luxeproblemen te maken bij Ajax. Zo moet hij in de spitspositie kiezen uit Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg, terwijl ook Dusan Tadic in de punt van de aanval uit de voeten kan. Ook op het middenveld heeft Ten Hag keuzes te over.

"Het draait om een homogeen geheel en iedereen speelt daar een rol in", legt Ten Hag uit in Voetbal International. "We spelen zo veel wedstrijden, hebben er dit seizoen al zeventien gehad, en daarbij hebben we iedereen keihard nodig. De ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Als de prestaties goed zijn, dan gaat het wat makkelijker. Als de resultaten tegenvallen, dan komt daar meer druk op te staan."

Ten Hag erkent het belang van een brede selectie. "De bank is ongelofelijk belangrijk", meent de oefenmeester. "Zeker bij Ajax dit seizoen, waar je om de drie dagen een wedstrijd hebt. Blessures, schorsingen maar ook vormverlies zijn een zekerheid, terwijl wij daarbij ook nog weleens tactisch variabel willen spelen. Dan moet een wisselspeler helemaal klaar zijn om er te staan."

Volgens Ten Hag heeft iedereen profijt als het team draait. "Dan kan een speler zich
individueel goed ontwikkelen. Een speler die bijvoorbeeld inzet op een transfer, krijgt dat sneller voor elkaar als hij in een goed draaiende ploeg speelt. Het team staat dus altijd bovenaan. Dat besef moet bij elke speler leven", aldus de trainer van Ajax.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›