Catalaanse kranten prijzen De Ligt hemel in: 'Een fysiek wonder'

( 0 reacties)
Catalaanse kranten prijzen De Ligt hemel in: 'Een fysiek wonder'

Matthijs de Ligt is dé opvolger van Gerard Piqué. Dat stelt de Catalaanse krant Sport, ze hadden de Ajax-verdidiger op de voorpagina gezet. De krant beschrijft De Ligt als 'El Futuro Piqué', ofwel de Piqué van de toekomst.

De Ligt heeft volgens Sport alles om Piqué op te volgen. 'Een fysiek wonder, die tijdens zijn opleiding bij Ajax al op jonge leeftijd in hogere leeftijdscategorieën mee mocht spelen. Ondanks zijn lengte beschikt hij over veel snelheid en is hij tweebenig, zodat hij zowel als linker- als rechter centrale verdediger kan spelen', schrijft de krant.

'Het is duidelijk dat het niet eenvoudig is om de rol van Piqué in te vullen. Barça heeft een centrale verdediger nodig met persoonlijkheid, die bewezen heeft kwaliteit te hebben en veel toekomst heeft. Eén van zijn andere sterke punten is zijn kopkracht, waarmee hij al vaak gevaarlijk is geweest voor Ajax. Barcelona lijkt met De Ligt een juweeltje te hebben gevonden.' Het prijskaartje van vijftien miljoen kan nog wel een heikel punt zijn volgens de krant. 'En die prijs lijkt alleen nog maar hoger te worden, aangezien ook Bayern München en een aantal Engelse clubs interesse hebben.'

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›