Homepage » Eerste elftal » Rienstra realistisch: ''Ajax speelt onlangs Bayern München van de mat''

Rienstra realistisch: ''Ajax speelt onlangs Bayern München van de mat''

( 0 reacties)
Rienstra realistisch: ''Ajax speelt onlangs Bayern München van de mat''

SC Heerenveen kwam afgelopen weekend binnen drie minuten op achterstand door een doelpunt van Lasse Schöne, maar de ploeg kan best tevreden zijn over die eerste helft. 

Dat vindt middenvelder Ben Rienstra. ''Ik heb toen wel een paar positieve dingen gezien. We kwamen natuurlijk heel vroeg op achterstand, door een geweldig afstandsschot. Maar daarna stond het wel goed bij ons. Wij gingen zelf ook steeds beter spelen. We onderschepten een paar ballen, kregen meer rust in de ploeg als we zelf balbezit hadden en kwamen zo tot best een paar goede aanvallen'', blikt hij terug in de Leeuwarder Courant.

De bal ging er niet in voor Heerenveen, maar aan de andere kant dus wel. Hakim Ziyech maakte in de eerste helft de tweede treffer van de Amsterdammers. ''Dan moet je zelf ook een beetje geluk hebben, met een paar schoten vanaf de rand van het strafschopgebied bijvoorbeeld. Tot die bal vlak voor de rust net weer verkeerd voor ons viel, precies voor de voeten van Hakim Ziyech."

De Amsterdammers wisten uiteindelijk uit te lopen naar een 0-4 overwinning, maar Rienstra is niet heel negatief. ''We hebben niet superslecht gevoetbald, tenminste, dat gevoel heb ik niet. Kijk, Ajax speelt onlangs Bayern München op eigen veld van de mat. Voor een resultaat moeten wij zelf tegen Ajax een heel goede dag hebben én moet het geluk meezitten. Beide hadden wij echter niet."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 31 maart 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›