Homepage » Eerste elftal » ''Het wordt sowieso een heel pittig, maar ook een heel boeiend duel''

''Het wordt sowieso een heel pittig, maar ook een heel boeiend duel''

( 0 reacties)
''Het wordt sowieso een heel pittig, maar ook een heel boeiend duel''

Benfica moet woensdagavond eigenlijk winnen om Bayern en Ajax in zicht te houden. Freek Jansen, Ajax-wachter van Voetbal International, denkt dat de Portugezen veel zullen gaan aanvallen. Logisch gevolg is de ruimte die Ajax dan vervolgens krijgt.

De VI-journalist is positief naar de CL-avond toe. "De stand ziet er nu heel goed uit. Als je wint, ben je na vier wedstrijden al geplaatst voor de volgende ronde", weet Jansen. "Al pak je een punt, doe je het nog steeds uitstekend. Het buffertje met Benfica is gemaakt. Uit bij AEK Athene kun je je - bij een gelijkspel in Lissabon - dan alsnog kwalificeren."

Benfica moet dus eigenlijk winnen in Lissabon. Jansen: "Dan sluiten ze weer aan. Ik verwacht wel een Portugese storm hoor, vanaf het begin. Het wordt sowieso een heel pittig, maar ook een heel boeiend duel."

Over de opstelling kan Jansen nog niet veel over zeggen.  "Het wordt Dolberg of Tadic. Die keuze heeft invloed op de rest van de ploeg. Speelt Tadic in de spits, dan spelen Van de Beek, Ziyech en Neres eromheen. Speelt Dolberg in de spits, dan wordt Neres of Van de Beek het kind van de rekening. De spelers krijgen het ook pas op de wedstrijddag te horen", aldus de Ajax-watcher.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!