Overmars: ''Mensen dachten misschien: wat moet zo'n Tukker in Amsterdam?''

( 0 reacties)
Overmars: ''Mensen dachten misschien: wat moet zo'n Tukker in Amsterdam?''

Ajax nam afgelopen winterstop een in de ogen van velen een vreemde gok door Erik ten Hag aan te stellen als de nieuwe hoofdcoach. Ruim driekwart jaar later legt Marc Overmars nog maar eens uit waarom de keuze op Ten Hag viel. 

"Mensen dachten misschien: wat moet zo'n Tukker in Amsterdam? Maar Erik is een resultaattrainer. Kan alles uit de spelers halen", vertelde Overmars op de AvA, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "We moeten alles uit onze spelers persen. Erik is daar erg goed in. Hij is een resultaattrainer."

Ook in andere opzichten doet Ten Hag het in de ogen van Overmars uitstekend. "Erik speelt aanvallend en heeft oog voor de jeugd", stelt de directeur spelerszaken. "Jonge spelers die het verdienen, worden beloond. Erik heeft een 'stormpje' gehad, maar we zijn op de goede weg."

Ten slotte wijst Overmars nog op de enorme investeringen die de club in de transferzomer heeft gedaan. De komst van Daley Blind en Dusan Tadic kosten de Amsterdammers gezamenlijk zo'n dertig miljoen euro. Dat terwijl Overmars er in het verleden bekend om stond de hand op de knip te houden. "Ben ik nu van mijn bijnaam af?", vroeg 'Marc Netto' lachend aan de aandeelhouders. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!