De Boer houdt rekening met leegloop: ''Als de tijd rijp is, moeten zij ook vertrekken''

( 0 reacties)
De Boer houdt rekening met leegloop: ''Als de tijd rijp is, moeten zij ook vertrekken''

Ronald de Boer beseft dat Ajax niet eeuwig vast kan houden aan haar grootste talenten. Meerdere Ajacieden staan in de belangstelling van grote Europese topclubs, maar De Boer hoopt stiekem dat Ajax erin slaagt deze spelers te behouden.

"Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en nog andere spelers", wordt De Boer specifiek. "Het zal lastig worden om die jongens te behouden, maar we weten dat we een opleidingsclub zijn. Als de tijd rijp is, moeten zij ook vertrekken', zegt de FOX Sports-analist tegenover Voetbalzone. "Hopelijk blijven ze nog een jaar om veel minuten te maken. Die zullen zij ook nodig hebben om de top te bereiken. Maar als zij weggaan, zullen wij veel geld ontvangen."

De Boer, tevens werkzaam als jeugdtrainer voor Ajax, denkt dat er voor Ajax-talenten nog genoeg te leren valt, ook als ze in Amsterdam blijven. "De wedstrijden in de Champions League en de Nations League maken ze betere spelers, omdat je die wedstrijden nodig hebt om echt te begrijpen wat het hoogste niveau inhoudt. Het gaat ook om de ervaring die je opdoet."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!