De Ligt, De Jong, en Blind met Oranje langs Duitsland

( 0 reacties)
De Ligt, De Jong, en Blind met Oranje langs Duitsland

Oranje heeft vanavond hele goede zaken gedaan in de Nations League. Wereldkampioen werd in Rotterdam met 2-0 verslagen. Daarmee is Duitsland gedegradeerd en heeft Nederland nog zicht op de groepswinst.

Georginio Wijnaldum kreeg al vroeg in de wedstrijd een enorme kans nadat Memphis hem bediende, zijn schot werd gekeerd door uitblinker Lloris. Nederland had de hele eerste helft het initiatief en Frankrijk kon slechts tot enkele speldenprikjes komen. Dezelfde Wijnaldum schoot vlak voor de rust wel raak. Steve N’Zonzi kopte de bal voor de voeten van Babel, zijn inzet werd nog gekeerd door Lloris, maar Wijnaldum was alert en knalde de 1-0 binnen.

Ook in de tweede helft had Nederland de bal hoefde het niet heel veel te verdedigen. Oranje speelde geconcentreerd en liet Frankrijk amper komen. Er kwamen niet veel 100% kansen voor Oranje, maar het bleef voetballen. In de slotfase drong Frankrijk iets meer aan, maar schotjes leverden niets op. Pas in de allerlaatste minuut werd de wedstrijd beslist. Frenkie de Jong werd neergehaald in de zestien en Memphis schoot de penalty à la Panenka binnen.

Opstelling Nederland: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind, F. De Jong, De Roon, Wijnaldum (Vilhena), Bergwijn (Promes), Memphis, Babel (Aké)

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!