Overwinning Ajax dreunt door bij Excelsior: ''Dat gaat niet in de koude kleren zitten''

( 0 reacties)
Overwinning Ajax dreunt door bij Excelsior: ''Dat gaat niet in de koude kleren zitten''

Ajax won voor de interlandperiode met 1-7 van Excelsior. In Rotterdammer kunnen ze nog steeds niet geloven dat die doelpunten zo snel vielen in de laatste fase van het duel. 

Ferry de Haan is de algemeen directeur van de Rotterdammers, maar vroeger was hij zelf ook verdediger. De grootste thuisnederlaag ooit deed bij hem extra pijn. ''Het heeft me zeker wel geraakt. Zó verliezen, ongeacht de tegenstander, dat gaat je niet in de koude kleren zitten'', erkent hij in het Algemeen Dagblad. Toch was niet alles bar en boos.

''Bij vlagen deden we leuk mee, vooral in het eerste halfuur. In totaal krijgen we ook vijf goede kansen, wat best goed is tegen Ajax. Maar we hebben er veel teveel weggegeven. Het is wrang dat je door eigen toedoen wordt weggecounterd bij de eerste goal. Maar het zijn vooral de goals op het einde. Hoe makkelijk die erin gaan, dat mag gewoon niet." De ploegen gingen met een 0-2 stand rusten, maar in de tweede helft liep de score dus enorm uit.

Vooral de laatste minuten waren schrijnend om te zien. In de laatste twintig minuten scoorden de Amsterdammers drie keer, maar dat had ook wel zes keer gekund. ''Ik heb ook weleens wedstrijden gespeeld waarin we er veel tegen kregen. Maar dat betekent niet dat je er niet alles aan moet doen om een goal te voorkomen.''

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!