De Jong geniet van overwinning: ''Dit was wel een heel mooie avond''

( 0 reacties)
De Jong geniet van overwinning: ''Dit was wel een heel mooie avond''

Frenkie de Jong speelde gisteren met het Nederlands elftal tegen Frankrijk. Hij speelde goed en verdiende in de blessuretijd ook nog een penalty, waardoor Memphis Depay de 2-0 overwinning veilig stelde. 

"We wisten dat er best wel iets mogelijk was. Maar dit was wel een heel mooie avond", erkent de middenvelder NH Nieuws. De ontwikkeling van de spelmaker gaat snel, maar dat is bij het hele Nederlands elftal het geval. "Winnen van de wereldkampioen, dat hadden veel mensen nog niet zo lang geleden voor onmogelijk gehouden. Ik vind het vooral mooi dat het op een fraaie manier is gebeurd."

Nederland zat in een diep dal, maar inmiddels lijkt dat lang geleden. "Natuurlijk is het logisch dat we de laatste jaren zijn gaan kijken naar landen die het wel goed deden. Maar we moeten ook aan onze eigen waarden vasthouden. We waren dominant tegen de Fransen. Het kan nog altijd beter, maar we hebben verdiend gewonnen. Met voetbal dat mensen van Nederland verwachten."

De overwinning was verdiend en het spel was bij tijd en wijlen geweldig, maar er was nog wel een verbeterpunt volgens de Ajacied. "Het enige wat je ons kwalijk mag nemen, is dat we het duel niet eerder hebben beslist.''

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!