''Hij is een andere jongen dan zes jaar geleden, toen was hij een mean motherfucker''

( 0 reacties)
''Hij is een andere jongen dan zes jaar geleden, toen was hij een mean motherfucker''

Er is opnieuw een concurrentiestrijd losgebarsten tussen Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg. Nu laatstgenoemde helemaal terug is van zijn blessure, staat coach Erik ten Hag voor een dilemma over wie hij in de punt van de aanval opstelt. 

"Huntelaar krijg je niet heel snel gek", begint clubwatcher Simon Zwartkruis bij FC Afkicken. De 35-jarige spits kreeg tegen ADO de voorkeur in de spits, maar betaalde dat vertrouwen niet uit in doelpunten. "Hij baalt van gemiste kansen, maar schakelt ook snel weer om. Dat is het voordeel van routine en weten wat je zelf kan."

"Het is niet de eerste keer dat hij kansen mist. Hij is bovenal blij met iedere minuut die hij speelt en is in Europa wel behoorlijk belangrijk geweest", gaat Zwartkruis verder. De VI-verslaggever meent dat Huntelaar er ook vrede mee heeft met een reserverol. "Hij is een heel andere jongen dan zes jaar geleden. We kunnen ons allemaal nog wel het EK 2012 herinneren. Toen was hij een 'mean motherfucker'. Dat ging schuren met Van Persie."

Ook Dolberg lijkt niet van de leg te raken door de concurrentiestrijd. "Hij heeft een heel realistisch zelfbeeld", zegt Zwartkruis over Dolberg. "Het is een voetballer met een spiegel thuis, en daar heb je er niet veel van. Hij gaf al vrij snel aan dat hij voorlopig nog niet klaar is in Nederland en bij Ajax. Hij kan het wel begrijpen als hij in een mindere periode ernaast wordt gezet."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!