De Ligt keek op naar oud-Ajacied: ''Hem heb ik zeker geadoreerd toen ik klein was''

( 0 reacties)
De Ligt keek op naar oud-Ajacied: ''Hem heb ik zeker geadoreerd toen ik klein was''

Matthijs de Ligt was vroeger groots fan van Jan Vertonghen. Dat vertelt de 19-jarige verdediger tegenover ELF Voetbal. De oud-Ajacied gold voor De Ligt als een idool. 

"Ik word weleens met hem vergeleken", begint De Ligt. "Jan Vertonghen was jarenlang een vaste waarde bij Ajax, is ook aanvoerder geweest. Ook hij was een product van de Ajax-opleiding. In die zin begrijp ik de vergelijking wel. Maar hij is linksbenig en ik ben toch echt rechtsbenig. Maar vooruit...", lacht De Ligt, die als kind enorm onder de indruk was van Jan Vertonghen.

"Jan was zeker een speler die ik geadoreerd heb toen ik klein was. Hij was een van mijn helden toen ik met mijn vader en broertje op de tribune zat, in Vak 402", vertelt De Ligt. "De uitstraling waarmee hij op het veld stond! De bluf!"

Ook na zijn periode in Amsterdam bleef De Ligt zijn idool volgen. "Na Ajax heeft hij doorgepakt bij Tottenham, waar hij al een jaar of zes speelt. Een goede stap. Ik ben benieuwd wat er voor hem nog verder in het verschiet ligt."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!