De Ligt oogst lof: ''Het is nu echt fantastisch om naar hem te kijken''

( 0 reacties)
De Ligt oogst lof: ''Het is nu echt fantastisch om naar hem te kijken''

Al het hele seizoen is er volop lof voor Ajax-verdediger Matthijs de Ligt. Nu blijkt dat hij dit seizoen nog slechts twee overtredingen heeft gemaakt. Ontzettend weinig voor een verdediger.

Arie Haan is dan ook een bewonderaar van De Ligt.''Toen hij twee jaar geleden doorkwam, dacht ik nog: wat heeft die vent een zware benen. Toen was hij ook nog niet zo wendbaar als nu. Het is nu echt fantastisch om naar hem te kijken'', begint hij in het Algemeen Dagblad. Dat hij zich uitstekend heeft verbeterd, is volgens Haan duidelijk te zien. 

''Dat zie je nu ook echt terug in zijn spel. Het is natuurlijk geen toeval dat die jongen zo weinig overtredingen nodig heeft. Zijn timing is perfect, vooral omdat zijn lichaam beter in balans is dan het was. Los daarvan is het ook een slimme verdediger. Hij kleunt er alleen in als hij zeker weet dat de bal er bij zit. En hij vertrouwt meer op zijn snelheid. Oftewel: hij weet dat hij zichzelf nog kan compenseren. Dan hoef je ook geen overtreding te maken.''

In de Champions League heeft De Ligt wel meer overtredingen nodig. ''Logisch ook. Totaal andere weerstand, natuurlijk. Hoe dan ook: we hebben als Nederland met Virgil van Dijk al de duurste verdediger ter wereld. In dat lijstje zal er binnenkort wel eentje bij komen'', besluit Haan.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!