De Ligt kijkt terug: ''Vond het moeilijk om zijn kritiek te accepteren''

( 0 reacties)
De Ligt kijkt terug: ''Vond het moeilijk om zijn kritiek te accepteren''

Matthijs de Ligt is momenteel één van de grootste verdedigende talenten in de wereld, maar kreeg als speler van Ajax A1 nog weleens flinke kritiek van zijn trainer Winston Bogarde. Dat vond hij weleens lastig.

''Bogarde was een jaar lang mijn trainer in de A1. In het begin had ik moeite met hem", begint de verdediger in ELF Voetbal. "Winston is veeleisend, heel direct naar spelers toe. Ik vond het moeilijk om zijn kritiek te accepteren, zeker omdat ik dacht dat ik het juist wel goed deed."

Toch begreep De Ligt dat hij er iets mee moest doen. ''Op een gegeven moment heb ik de knop omgezet. Ik dacht: 'de enige reden dat hij hier is, is om mij beter te maken'. Dan kan ik maar beter naar hem luisteren en doen wat hij zegt. Daar word je echt beter van."

Naar nu blijkt een slimme zet. "Als ik nu op dat seizoen terugblik,  dan heb ik daar ongelooflijk veel aan gehad. Achteraf was het een topervaring; ik durf te stellen dat ik heel veel van Bogarde heb geleerd. Hij heeft mij echt beter gemaakt.''

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›