Ten Hag: ''Dat hij klein is, is het enige minpuntje dat ik kan bedenken''

( 0 reacties)
Ten Hag: ''Dat hij klein is, is het enige minpuntje dat ik kan bedenken''

Kostas Lamprou moest zaterdagavond verrassend opdraven bij Ajax. Door de blessure van Andre Onana viel de Griekse sluitpost in en lonken nu zelfs speelminuten in het Champions League-duel met Bayern München.

"Ik had dit nog nooit meegemaakt, zo'n plotselinge invalbeurt. Het voelde vreemd", zegt Lamprou in Het Parool. De doelman moest tegen PEC Zwolle eenmaal vissen. Lamprou had geen antwoord op een kopbal van Zian Flemming, waar hij door zijn lengte niet bij kwam.

"Ik heb met die kritiek leren leven", zegt hij over zijn lengte (1,78 meter). Lamprou heeft een antwoord op dat probleem. "Anticiperen, goed positie kiezen en heel hard werken aan je sprongkracht. Je moet compenseren." 

Lamprou kan woensdag zijn debuut maken in de Champions League. "Geen idee hoe ernstig de blessure is van Andre, maar als het moet, dan sta ik er", geeft hij aan. "Spannend? Ja. Bang? Nee. De trainer heeft al vaak het belang van een brede selectie benoemd. Nu moet ik misschien mijn bijdrage leveren in een belangrijke periode voor de club. Dat is mijn rol. Daar sta ik voor. Nu moet ik presteren."

Trainer Erik ten Hag maakt zich geen zorgen. "Kostas is een keeper die past bij de Ajax-stijl", meent hij. "Aanvallend, heel scherp op diepteballen, goed uit zijn doel, rustig meevoetballend en sterk in de duels één tegen één. Maar bovenal heeft hij een geweldig karakter. Hij geeft gif aan de ploeg. Dat hij klein is, is het enige minpuntje dat ik kan bedenken. Dan moet je iets anders gaan keepen, je stijl aanpassen. En dat doet hij."

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›