''Ik dacht dat hij een tweede rode kaart zou krijgen''

( 0 reacties)
''Ik dacht dat hij een tweede rode kaart zou krijgen''

Het ging na de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax voornamelijk over de al dan niet rode kaart voor Matthijs de Ligt. Sjaak Swart maakt zich echter vooral druk over de manier waarop PEC Zwolle tegen Ajax speelde.

"PEC Zwolle is normaal een leuke club en die gunnen we ook alles. Zoals ze nu speelden, dat is niet de stijl van PEC. Ik heb er één gezien, die Van Duinen, hij heeft alles geraakt behalve de bal. En dan heeft hij ook nog twee meeuwen doodgeschoten. Moet niet iedereen gaan roepen dat ze andere middelen moeten gebruiken om de topclubs aan te pakken. Probeer het voetballend te doen. Een beetje vasthouden is prima, maar niet die achterlijke dingen als doorlopen en schoppen gegeven."

Volgens Swart was het ook volkomen terecht dat De Ligt mocht blijven staan. "Als je de situatie terugkijkt op tv krijgt Schone eerst een doodschop op het middenveld. Het was gewoon een free kick de andere kant op. Bovendien was die bal veel te ver voor hem uit. Als je hem te ver voor je uitspeelt is het geen doelrijke kans. En die VAR jongens. Ik zag gister een rode kaart voor die Promes en die wordt dan herroepen. Ik dacht dat die een tweede rode kaart zou krijgen. Er gebeuren dingen, dat is ongelooflijk."

Tot slot heeft mister Ajax ook nog een boodschap voor Arjen Robben, die waarschijnlijk vertrekt bij Bayern München. "Arjen, er is maar één club waar je hoort nu: Ajax. Nog lekker twee, drie jaar bij Ajax. Kun je lekker vrij spelen. En kampioen worden natuurlijk. Dat hoort er bij."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›