De Ligt: ''Heb geen moment overwogen om het niet te doen bij Ajax''

( 0 reacties)
De Ligt: ''Heb geen moment overwogen om het niet te doen bij Ajax''

Matthijs de Ligt is de verrassende aanvoerder van Ajax. De negentienjarige verdediger krijgt de voorkeur boven routiniers als Lasse Schöne, Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar. Voor De Ligt is het geen probleem.

"Ik ben in de jeugd vaak aanvoerder geweest", vertelt hij in gesprek met Elsevier. "Bij Ajax en vertegenwoordigende Nederlandse elftallen. Als klein jongetje was mijn doel om ooit aanvoerder van het eerste te worden, maar dan op mijn 24ste of 25ste of zo. Als je het op je achttiende wordt, is dat speciaal natuurlijk."

Nadat Joël Veltman geblesseerd raakte, kreeg De Ligt de aanvoerdersband. "Ik moest bij de trainer komen, Erik ten Hag", blikt hij terug. "Ik wist niet waarom. Het eerste wat ik na dat gesprek deed? Niks eigenlijk. Ik heb mijn ouders niet gebeld. Ik dacht: ik vertel het wel als ik thuis ben. Ik heb getraind, gedoucht, me omgekleed en ben naar huis gegaan. Ik heb ook niet in de auto zitten juichen."

"Dat ik de aanvoerdersband om heb, maakt me niet veel uit", vervolgt hij. "We hebben geen wedstrijd verloren waarin ik aanvoerder was. Dat is lekker. Ik heb geen moment overwogen om het niet te doen. Ik houd van uitdagingen, denk ik. Ja, ook oudere jongens als Huntelaar en Tadic luisteren. Als er iets moet worden gezegd, dan moet het worden gezegd. Dat hoort bij topsport."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›