VIDEO | Samenvatting: Ajax verliest na strafschoppen van Flamengo

Ajax heeft vannacht niet weten te winnen van het Braziliaanse Flamengo. De vriendschappelijke wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel en na strafschoppen verloren de Amsterdammers zelfs.

Erik ten Hag begon de wedstrijd niet met zijn sterkste spelers. Lisandro Magallan maakte zo zijn officieuze debuut voor de Amsterdammers. Daley Sinkgraven mocht voor het eerst in lange tijd weer eens aan de aftrap verschijnen en Joël Veltman maakte na een blessure zijn rentree, schrijft Ajax Showtime

Klaas-Jan Huntelaar scoorde uit een voorzet van Vaclav Cerny en na de openingstreffer begon de ploeg beter te voetballen. Via een counter werd het echter weer gelijk door een doelpunt van Uribe. Dat doelpunt veranderde het wedstrijdbeeld niet, want Ajax bleef de bovenliggende partij. Daarvoor werd de ploeg beloond in de 34e minuut. Na een mooi uitgespeelde aanval wist Zakaria Labyad te scoren. Jongeling Ryan Gravenberch was verantwoordelijk voor de assist. Vlak voor rust kwamen de Brazilianen op gelijke hoogte door een rebound.

Halverwege de tweede helft kwamen Dani de Wit, Jurgen Ekkelenkamp, Noa Lang en Mitchel bakker het veld in voor Gravenberch, David Neres, Sinkgraven en Cerny. Enkele minuten voor het eindsignaal werd Carel Eiting nog naar de kant gehaald voor Deens jeugdinternational Victor Jensen. Met de nieuwe spelers wisten de Amsterdammers niet te scoren, maar ze kregen ook geen doelpunt meer tegen. De wedstrijd werd beslist met penalties en dat gebeurde in het voordeel voor Flamengo. Dat kwam doordat Veltman en Magallan beide misten en de Brazilianen allemaal koelbloedig waren.