Labyad schikt zich in wisselrol: ''Het blijft moeilijk, maar ik sta er positief in''

( 0 reacties)
Labyad schikt zich in wisselrol: ''Het blijft moeilijk, maar ik sta er positief in''

Zakaria Labyad is er in een halfjaar bij Ajax nog niet in geslaagd zich van een basisplek te verzekeren. De van FC Utrecht overgekomen middenvelder hoopt zich daarom in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft bij trainer Erik ten Hag in de kijker te spelen. 

Donderdag begon Labyad aan de aftrap tegen Flamengo. De 25-jarige Marokkaan manifesteerde zich nadrukkelijk in het oefenduel. Dit zijn mooie en goede wedstrijden om jezelf te laten zien. Ik denk dat ik dat vandaag (donderdag, red.) ook heb gedaan', zegt Labyad tegenover de NOS.

Labyad is niet tevreden met zijn wisselrol. "Het blijft moeilijk, maar ik sta er positief in. Voor Ajax spelen is één van de mooiste dingen die je kunt overkomen in Nederland. Ik ben trots en blij hier te spelen. Ik ga mijn best doen om de trainer ervan te overtuigen meer speelminuten te krijgen. Ik praat met alle trainers. Waar we het over hebben gehad, heb ik vandaag (donderdag, red.) laten zien. Dat gaat om energie en dominantie, vechten voor je elftal. Dat heb ik kunnen omzetten in een wedstrijd."

Labyad heeft een goed gevoel overgehouden aan het oefenduel tegen Flamengo. "Ik denk dat wij elke wedstrijd willen én moeten winnen. Wij nemen het allemaal serieus. Het is een mooie tegenstander, de nummer twee van Brazilië. Als je ziet dat wij de tweede helft domineren, is dat een pluspunt voor ons."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›