Ajax wint na uitstekende tweede helft van Sao Paulo

( 0 reacties)
Ajax wint na uitstekende tweede helft van Sao Paulo

Ajax heeft tijdens het trainingskamp in de Verenigde Staten een oefenwedstrijd tegen Sao Paulo gewonnen. De Amsterdammers keken bij rust nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar leverden een prima tweede helft af en wonnen met 2-4.

Ajax had het in het begin van de wedstrijd behoorlijk lastig. Sao Paulo bekroonde de goede start met een doelpunt van Hernanes na dik 20 minuten. De Braziliaan schoot de bal berekenend in de korte hoek en liet doelman André Onana kansloos. Gedurende de eerste helft bleef het moeilijk voor Ajax al kregen de Amsterdammers ook enkele kleine kansjes. Lasse Schone was met een vrije trap misschien nog wel het dichtst bij de gelijkmaker. Hij stuitte echter op de keeper.

De tweede helft speelde Ajax een stuk beter. Dat resulteerde al na vijf minuten in een grote kans voor Donny van de Beek. De doelman keerde zijn inzet echter. Dik vijf minuten later was het wel raak. Donny van de Beek schoot de bal hard tegen de touwen nadat Kristensen de bal prima terug legde. Lang kon Ajax echter niet van de gelijke stand genieten. Nog geen tien minuut later kwam Sao Paulo namelijk opnieuw op voorsprong door een doelpunt van Brenner. Dusan Tadic zorgde er ruim een kwartier voor het einde voor dat de Amsterdammers opnieuw op gelijke hoogte kwamen. Hij schoot een strafschop onberispelijk binnen. In de 78e minuut kwam Ajax voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Dusan Tadic legde de bal keurig klaar voor Dolberg, die de bal alleen maar binnen hoefde te tikken: 2-3. In de slotminuten besliste David Neres het duel door tegen zijn oude club de vierde Amsterdamse treffer van de avond te maken.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›