Ajacied dacht na over stoppen: ''Ik overwoog om advocaat te worden''

( 0 reacties)
Ajacied dacht na over stoppen: ''Ik overwoog om advocaat te worden''

Noussair Mazraoui heeft een buitengewoon jaar achter de rug. De 21-jarige rechtsback beleefde in 2019 zijn definitieve doorbraak. Bovendien maakte hij zijn debuut voor het Marokkaanse elftal en was hij actief in de Champions League. 

"Het was een fantastisch jaar. Ik heb dingen meegemaakt die ik nooit meer ga vergeten, zoals de doelpunten tegen Bayern en Benfica", blikt Mazraoui terug tegenover Ajax Life. Lang stilstaan bij de gebeurtenissen wil hiji niet. “Het is vooral zaak om niet in het verleden te blijven hangen, want het kan altijd nog beter."

Toch denkt Mazraoui met regelmaat terug aan een paar jaar geleden. Toen had hij nooit van de Champions League en het Marokkaanse Elftal durven dromen. "Als jeugdspeler dacht ik op een gegeven moment dat ik het eerste nooit zou halen. Ik overwoog zelfs rechten te gaan studeren om vervolgens advocaat te worden", onthult Mazraoui. 

"Waar het omslagpunt precies lag, kan ik moeilijk aangeven", vervolgt de verdediger annex middenvelder. "Ik denk dat mijn liefde voor voetbal de doorslag heeft gegeven. Ik heb elf jaar in de jeugdopleiding van Ajax gezeten en kon het voor mijn gevoel gewoon niet maken om ermee te stoppen, zonder iets bereikt te hebben."

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 19 oktober 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›