De Ligt wint advies in bij Magallán: ''Hij is de enige die daar ervaring mee heeft''

( 0 reacties)
De Ligt wint advies in bij Magallán: ''Hij is de enige die daar ervaring mee heeft''

Matthijs de Ligt is zeer gecharmeerd van de defensieve kwaliteiten van zijn nieuwe ploeggenoot Lisandro Magallán. De 19-jarige aanvoerder heeft na een paar trainingen al een goed beeld gekregen van de Argentijn. 

"Hij komt uit een hele andere voetbalcultuur, meer het keiharde als verdediger", begint De Ligt tegenover Ajax TV over Magallán. "Maar je ziet dat hij de voetballende basis ook goed beheerst, dus ik denk dat hij een welkome versterking is voor ons."

"Als hij zich eenmaal in een spits vastbijt, wint hij zijn duel eigenlijk altijd", vervolgt De Ligt. "Dat is een kwaliteit die in Nederland niet vaak gezien wordt. Hier wordt gefocust op het voetballende gedeelte. Hij laat zien dat er ook een andere kant aan het verdedigen zit."

De Ligt en Magallán spraken elkaar al meerdere malen. "Dat ging niet echt puur om het voetbal. Dat ging meer over hoe het was in Argentinië en hoe hij het daar beleefd heeft. Daarin kunnen wij ook heel veel van hem leren. Hij heeft laatst de finale van de Copa Libertadores in Bernabéu gespeeld. Dat zegt wel iets over zijn kwaliteiten. En wij moeten daar nog spelen. Hij is de enige die daar ervaring mee heeft."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 19 oktober 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›