Koeman waarschuwt Ajax: ''De Kuip kan ze soms tot zeer grote hoogte brengen''

( 0 reacties)
Koeman waarschuwt Ajax: ''De Kuip kan ze soms tot zeer grote hoogte brengen''

Na het gelijkspel van Ajax tegen sc Heerenveen was de teleurstelling enorm in Amsterdam. De nummer twee van de Eredivisie liet immers na om koploper PSV te passeren. Ronald Koeman vond het een pijnlijke middag voor de Amsterdammers.

"De druk om kampioen te móeten worden is bij Ajax veel groter bij PSV", legt de bondscoach uit bij VTBL. "Ajax is al jaren geen kampioen geworden en ze hebben dusdanig veel geïnvesteerd dat ze het wel moeten. Als je spelers als Tadic vanuit Engeland naar Ajax kunt halen... PSV kon dat niet. Die hebben geinvesteerd, maar lang niet zoveel als Ajax. Ajax móet, ze móeten. Daarom is het zo pijnlijk voor ze wat er vanmiddag is gebeurd."

Koeman kijkt desgevraagd ook nog even vooruit naar het programma van Ajax. "Ze krijgen PSV nog thuis, maar volgende week zondag heb je Feyenoord-Ajax. Als je Feyenoord zaterdag zag, denk je dat het onmogelijk is om van Ajax te winnen, maar De Kuip kan ze soms tot zeer grote hoogte brengen. Dat kan ook zomaar tegen Ajax, wat ook tegen PSV gebeurde."

Overigens vond de bondscoach ook dat sc Heerenveen een penalty had verdiend bij de overtreding van Kostas Lamprou op Sam Lammers.

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 19 oktober 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›