Opvallende verklaring voor weinig strafschoppen tegen Ajax

0
Opvallende verklaring voor weinig strafschoppen tegen Ajax

Er gebeurde tijdens de wedstrijd tussen Ajax en sc Heerenveen ontzettend veel. Ook Arbiter Serdar Gözübüyük vestigde de aandacht op zich door geen strafschop te geven na een overtreding van Kostas Lamprou op Sam Lammers. Uit nader onderzoek bleek zelfs dat Ajax al vijf jaar geen penalty tegen heeft gehad in eigen huis.

Volgens Arnold Bruggink, analist bij FOX Sports, is dit een bekend fenomeen bij topclubs. Ze krijgen simpelweg vaker strafschoppen mee en minder vaak tegen. "Bij PSV heb ik het zelf ook meegemaakt", vertelt hij in gesprek met Het Parool. "Als de scheidsrechter bij het eerste twijfelgeval geen penalty had gegeven, zeiden we in de rust tegen elkaar: ga nog een keer. Vaak kreeg je hem dan namelijk wel."

Mario van der Ende heeft een andere verklaring voor het feit dat Ajax zo weinig strafschoppen tegen krijgt. "Ajax speelt tachtig procent op de helft van de tegenstander. Je mag ervan uitgaan dat een topclub in een thuiswedstrijd meer kansen creert dan de tegenstander. Dan is de kans op een strafschop groter", aldus de voormalig scheidsrechter die overigens vond dat sc Heerenveen een strafschop had moeten krijgen: "Iedereen die een scheidsrechtersdiploma heeft, ziet dat dit een overtreding is."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›