VIDEO | Samenvatting: Ajax lijdt pijnlijke nederlaag bij Heracles

Ajax heeft zaterdagavond in Almelo kostbare punten verspeeld in de strijd om de titel. De Amsterdammers kwamen eigenlijk de hele wedstrijd niet in het spel en ging uiteindelijk met een minimaal verschil ten onder: 0-1

In de eerste helft had Ajax weinig in te brengen in Almelo. Het leidde direct tot enkele kansen voor de thuisploeg en al na 6 minuten ging de bal op de stip. Brandley Kuwas schoot de strafschop echter op de paal waardoor de stand gelijk bleef. Heracles bleef echter de betere ploeg en na 17 minuten spelen kwam de ploeg uit Almelo dan ook op een verdiende voorsprong. Onana leverde de bal knullig in en Mohammed Osman schoof de bal eenvoudig in het lege doel. Ajax ging in het vervolg van de eerste helft op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een schot van Frenkie de Jong kwam het niet. De betere kansen waren zelfs voor de thuisploeg.

In de tweede helft domineerde Ajax en hadden de Amsterdammers duidelijk het veldoverwicht. Het leidde echter nauwelijks tot echt grote kansen. Klaas-Jan Huntelaar was misschien nog het meest dichtbij maar de veteraan wist de bal van dichtbij niet langs de keeper te krijgen. Met het verstrijken van de tijd leek Ajax steeds wanhopiger te worden, al kwam de thuisclub er totaal niet meer uit.  Na de nederlaag van de Amsterdammers kan koploper PSV morgen bij winst uitlopen tot een verschil van 8 punten. De Eindhovenaren spelen uit tegen FC Utrecht.