''Het heilige vuur lijkt bij Ajax al na een paar weken verdwenen''

( 0 reacties)
''Het heilige vuur lijkt bij Ajax al na een paar weken verdwenen''

Ajax ging zaterdag met 1-0 onderuit bij Heracles Almelo. Freek Jansen, Ajax-watcher van Voetbal International denkt dat het probleem bij de Amsterdammers dieper ligt dan iedereen verwacht.
 
"Een logische sociale reactie, maar daardoor hangt de komende transferzomer nu al in bepaalde mate boven de selectie. Het heilige vuur, dat voor de winterstop bij alle spelers zichtbaar was, om met elkaar tot het uiterste te gaan, lijkt al na een paar weken verdwenen. Aan de technische staf, met Erik ten Hag voorop, om dit thema als peoplemanager te tackelen”, zo schrijft Jansen.
 
"Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan", schrijft de VI-journalist. "Afgelopen zomer wist de clubleiding met een hip filmpje de kern talenten te overtuigen van nog een jaar Ajax. Alleen Justin Kluivert kon de verleiding niet weerstaan en vertrok. De andere youngsters committeerden zich aan Ajax. Door alle successen in de eerste maanden drong de overtuiging door dat de juiste beslissing was genomen."
 
Volgens Jansen is de houdbaarheid van de selectie aan het aflopen. "Nu de vorm weg is, en tegenslagen zich opstapelen, komt steeds meer het gevoel bij een groep spelers dat het verblijf bij Ajax een aflopende zaak is. Met of zonder prijs."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 19 oktober 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›