Van Hanegem haalt uit: ''Kristensen hoort niet bij Ajax te spelen''

( 0 reacties)
Van Hanegem haalt uit: ''Kristensen hoort niet bij Ajax te spelen''

Willem van Hanegem heeft zich verbaasd over de prestatie van Ajax in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De Kromme haalt hard uit naar de ploeg van trainer Erik ten Hag.

"Wat Ajax tegen Heracles liet zien, was onthutsend", zegt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. "Het zal wel weer allemaal gaan over het feit dat Hakim Ziyech chagrijnig kijkt, want die jongen is altijd de kop van Jut. Ik denk eerder dat Ajax een beetje vastgeroest zit in bepaalde patronen. Ajax blijkt mentaal niet meer in staat om er écht te staan."

Heracles zat er strak op tegen Ajax. "Dan moet je in een elftal dus spelers hebben, die de knop omzetten", meent Van Hanegem. "Die beseffen dat je gewoon moet winnen om het zicht op de landstitel te behouden. Dan maar plan B. Daar is ook de trainer voor, maar Erik ten Hag is machteloos. Het hangt gewoon af van de bui van bepalende spelers of Ajax er wel of niet staat."

Van Hanegem ergerde zich vooral aan de defensie. "Die verdediging, wat een gepruts. Die Deense rechtsback Rasmus Kristensen, die hoort niet bij Ajax te spelen", is de conclusie van de oud-international. "Daley Blind is voor miljoenen gehaald, maar hij is geen speler die een elftal bij de hand neemt. Bovendien kan hij gewoon niet verdedigen. Telkens als ik dat schrijf, denken mensen dat ik een hekel aan hem heb."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 19 oktober 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›