''Real is voor iedere wedstrijd favoriet, tegen wie ze ook spelen''

( 0 reacties)
''Real is voor iedere wedstrijd favoriet, tegen wie ze ook spelen''

Dusan Tadic kijkt uit naar de komende ontmoeting in de Champions League met Real Madrid. De Serviër volgt de Koninklijke al lange tijd.

"Ik was eigenlijk vanwege Predrag Mijatovic voor Real Madrid", zegt Tadic in gesprek met het ANP. "Hij scoorde in 1998 hier in de ArenA het winnende doelpunt tegen Juventus in de finale van de Champions League. Ik was toen negen jaar, maar heb dat doelpunt nog vaak gezien. Aan de muur van mijn slaapkamer hingen ook posters van hem."

Real Madrid kende dit seizoen een moeilijke fase, maar heeft nu de weg omhoog weer gevonden. "Als de grote duels komen, dan staan zij er altijd", weet Tadic. "Zo hebben ze de laatste vijf jaar maar liefst vier keer de Champions League gewonnen. Dat is toch bijna niet te geloven? Real is voor iedere wedstrijd favoriet. Tegen wie ze ook spelen. Alleen op bezoek bij Barcelona in grote vorm hebben ze misschien maar 50 procent kans."

Tadic weet dat het bij Ajax anders moet. "Als we zo spelen als tegen Heerenveen, Feyenoord of Heracles, dan worden we keihard afgestraft", voorspelt hij. "Maar we hebben dit seizoen tegen Bayern München en Benfica laten zien dat we wel als team kunnen aanvallen en verdedigen. Als we het niveau van die duels opnieuw halen, dan hebben we altijd een kans en kunnen we het ook Real lastig maken."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 19 oktober 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›