''Schöne is volgens zijn ploeggenoten over the hill''

( 0 reacties)
''Schöne is volgens zijn ploeggenoten over the hill''

Ajax liet na de winterstop al acht punten liggen. Het gat met koploper PSV is daardoor vergroot tot zes punten. Valentijn Driessen ziet een probleem bij de Amsterdammers.

"Leiders en leiderschap worden geaccepteerd als het goed gaat, maar bij tegenwind ontbreekt de autoriteit bij die zogenaamde leiders", zegt Driessen in zijn column in De Telegraaf over het slecht presterende Ajax. De journalist legt het probleem bij de ervaren spelers van Ajax.

"Tadic en Blind, de dure aankopen met hun topsalarissen, geven niet thuis", vindt Driessen. "De Jong maakt zijn recordtransfer tijdelijk niet waar en krijgt plots maniertjes, Ziyech is en blijft een Einzelgänger behoudens z'n vrije trappen is Schöne volgens zijn ploeggenoten over the hill."

Er zijn meer spelers die ondermaats presteren. "De Ligt heeft het te druk met zichzelf", vindt Driessen. "Nu zit zijn jonge leeftijd (19 jaar) hem ineens in de weg. De buitenlanders vinden vanuit hun cultuur dat De Ligt hiërarchisch gezien geen aanvoerder kan zijn, omdat de band thuishoort bij de oudste of langst dienende speler."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 19 oktober 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›