De Jong wacht zware concurrentie: ''Ook zij hebben geen basisplaats''

( 0 reacties)
De Jong wacht zware concurrentie: ''Ook zij hebben geen basisplaats''

Frenkie de Jong gaat het bij FC Barcelona erg lastig krijgen. Dat is de verwachting van de in Spanje gevestigde journalist Edwin Winkels. Hij verwacht niet dat De Jong in Catalonië meteen een vaste basisplek weet af te dwingen. 

"Geen enkele nieuwkomer bij Barça is zeker van een basisplaats", vertelt Winkels bij Natafelen. "De twee duurste spelers in de geschiedenis van Barça, Dembélé en Coutinho, hebben geen vaste basisplaats. Sterker nog: ze spelen vaker niet, dan wel."

De Jong moet bij FC Barcelona op het middenveld de concurrentiestrijd met Sergio Busquets, Ivan Rakitic en Arthur aangaan, zo denkt Winkels. "Onder één voorbehoud: er is een mogelijkheid dat Rakitic vertrekt", voegt de journalist daaraan toe. "Dan heb je Busquets, die staat vast. Er is geen trainer ter wereld die het in zijn hoofd haalt om hem uit de ploeg te halen. Hij is de belangrijkste speler van FC Barcelona, op Messi na. En Arthur is een beetje de nieuwe Xavi."

Winkels denkt dan ook dat De Jong op termijn de positie van Busquets bij Barça zal gaan overnemen. "De Jong is niet direct de vervanger van Busquets, maar wel voor in de toekomst. Ze hebben nooit een goede stand-in voor hem kunnen vinden", besluit Winkels. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!