''Feyenoord heeft een ander speltype dan Ajax''

( 0 reacties)
''Feyenoord heeft een ander speltype dan Ajax''

Feyenoord laat dit seizoen te veel punten liggen in uitwedstrijden en dat zorgt ervoor dat de ploeg niet mee kan strijden in de titelrace. Calvin Verdonk ziet dat tegenstander banger zijn voor Ajax dan voor de Rotterdammers.

In De Kuip is de club heer en meester en worden de meeste punten wel gepakt, maar buiten Rotterdam gaat dat toch een stuk moeizamer. Verdonk speelde vorig seizoen met PEC Zwolle tegen Feyenoord en toen merkte hij dat de tactiek in uit- en thuiswedstrijden heel anders was tegen de Rotterdammers. ''In de uitwedstrijd wilde de trainer inzakken en speelden we met vijf verdedigers. Clubs komen met angst naar de Kuip. We lieten Feyenoord komen en verloren met forse cijfers'', blikt hij terug in het Algemeen Dagblad

''De wedstrijd in Zwolle pakten we anders aan. De trainer wilde alles vastzetten. We voelden dat er iets te halen viel.'' Dat is precies het verschil tussen de Rotterdammers en de andere topclubs, want daar deed de ploeg dat niet tegen. ''Tegen Ajax probeerden we zeker niet voluit druk te zetten. We zakten in, ook thuis. Feyenoord heeft een ander speltype dan Ajax'', zegt Verdonk. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!