Moeilijke keuze voor Ten Hag: ''De geloofwaardigheid is in het geding''

( 0 reacties)
Moeilijke keuze voor Ten Hag: ''De geloofwaardigheid is in het geding''

David Neres en Donny van de Beek waren dit seizoen beide niet altijd zeker van een basisplaats, maar tegen Real Madrid waren dit de grote smaakmaker aan de kant van de Amsterdammers.

Henk Spaan weet dat de twee spelers het de trainer niet makkelijker hebben gemaakt. ''Ik vroeg me af of en hoe Ten Hag de pispaalposities van Neres en Van de Beek kan handhaven. Als er twee spelers tegen Real Madrid hun voeten hebben laten spreken, zijn zij het. De geloofwaardigheid van de trainer is nu in het geding'', stelt hij in Het Parool.

Neres zou afgelopen winter bijna naar China verkassen, maar dat is volgens Spaan niet nodig. ''Neres moet helemaal niet naar China, maar naar een Europese topclub. Van de Beek, de grote sterkhouder van Ajax' middenveld, mag natuurlijk nooit meer worden gewisseld.'' Dat betekent dat de oefenmeester een nieuwe speler moet vinden die op de bank moet plaatsnemen en dat kan zomaar Dolberg worden. 

Dat heeft er deels mee te maken dat ook Dusan Tadic geweldig speelde tegen de Madrilenen als valse spits. ''Hij heeft niet de snelheid voor een counter, maar met Van de Beek achter hem, die het inzicht en de techniek heeft om elke, maar dan ook elke tweede bal te veroveren, is Tadic de ideale, kaatsende speler voor een elftal dat pressing wil spelen.''

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!