Kuyt geeft Ajax advies: ''De spelers van Real toonden die''

( 0 reacties)
Kuyt geeft Ajax advies: ''De spelers van Real toonden die''

Het verschil tussen Ajax en Real Madrid een week geleden? De wil om te winnen. Althans, dat stelt Dirk Kuyt, die vindt de het Nederlandse voetbal meer gefocust moet zijn op resultaat.

"Het gaat even niet om goed spelen, het gaat nu om winnen", schrijft Kuyt in zijn column voor De Telegraaf. "Kijk wat Ajax afgelopen week tegen Real Madrid overkwam. De Ajacieden deden het fantastisch, maar ze maakten veel te weinig doelpunten afgezet tegen het aantal kansen dat ze creëerden. Benzema zie je de hele wedstrijd niet, hij krijgt één kans en die zit. Dat is kwaliteit."

"In het Nederlandse voetbal blijven we roepen dat kansen voortkomen uit goed voetbal. Dat is ook de filosofie van Ajax", vervolgt de oud-prof. "Maar in het Nederlandse voetbal en in de totale opleiding mogen we winnen best wat belangrijker maken. (...) Alleen goed voetballen gaat je niet verder brengen. Om in deze fase het verschil te maken, moet je iets onverzettelijks hebben en de pure wil om te winnen tonen. De spelers van Real toonden die", aldus Kuyt.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!